Τελευταία νέα

 • ΔΟΕ - Λέμε όχι την ιδιωτικοποίηση του νερού. Να αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας

  Published by uploader1 on Κυρ, 03/19/2023 - 19:37
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η κυβέρνηση της Ν.Δ., δίχως ίχνος ντροπής, συνεχίζει τον εγκληματικό δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων των κοινών – δημόσιων αγαθών και υποδομών, ακόμα κι αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες μετά από το έγκλημα των Τεμπών. Τη Δευτέρα 20/3/2023 προγραμματίζεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων... Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο της Δευτέρας 20/3/2023 στις 4:30 μ.μ. στη Βουλή.

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ - Όλοι/ες στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία

  Published by uploader1 on Τετ, 03/15/2023 - 18:27
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Ο αγώνας για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και για να ανατραπεί η πολιτική που κοστίζει τραγωδίες στον ελληνικό λαό συνεχίζεται. Σε όλο το διάστημα που πέρασε έγινε προσπάθεια απ’ την κυβέρνηση, τα μέσα ενημέρωσης και τις κυρίαρχες δυνάμεις που τα ελέγχουν να μην αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία στον πραγματικό ένοχο: την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης κάθε τι δημόσιου. Η προσπάθεια τους όμως αυτή έχει πέσει στο κενό. Η πολιτική τους έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι αποδεδειγμένη. Απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.

 • ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ Πέμπτη 16 Μαρτίου

  Published by uploader1 on Δευ, 03/13/2023 - 20:29
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:• να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.• να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

 • ΑΔΕΔΥ - Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ

  Published by uploader1 on Παρ, 03/10/2023 - 19:48
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ. Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 • ΔΟΕ - Διαδικτυακή Εκδήλωση, Κυριακή 12 Μαρτίου, 6:30 μ.μ. - Ερευνητικές διδακτικές πρακτικές και το μέλλον της Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης

  Published by uploader1 on Πέμ, 03/09/2023 - 20:55
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης, που  θα τεκμηριώσει θέσεις και αιτήματα του κλάδου, θα εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, θα αναδείξει την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η 2η διαδικτυακή εκδήλωση για το 2023, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:30 μ.μ., με τίτλο «Ερευνητικές διδακτικές πρακτικές και το μέλλον της Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης»,  με ομιλητές τους: 1. Bryan Cook, καθηγητή στο University of Virginia, 2. Αναστασίου Δημήτρη, καθηγητή στο Southern Illinois University. Η Εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο YouTube στον σύνδεσμο: https://youtube.com/live/8OGCFfwlJKs?feature=share

 • ΔΟΕ - Αφίσα Διαδικτυακής Εκδήλωσης 12.03.23

  Published by uploader1 on Πέμ, 03/09/2023 - 20:53
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη

  Published by uploader1 on Τρί, 03/07/2023 - 19:14
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Οι δεκάδες νεκροί που θρηνεί ο ελληνικός λαός από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου είναι θύματα της εγκληματικής πολιτικής της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων οργανισμών. Απαξίωση – ιδιωτικοποίηση – υποβάθμιση – θάνατος και καταστροφή … Αυτή είναι η τραγική πορεία που ακολούθησε και ο σιδηρόδρομος. Στον βωμό των κερδών αυτής της πορείας 57 νέοι/νέες και εργαζόμενοι/ες έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα μας αλλά και σ’ ένα από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Θρηνούμε τόσους νεκρούς σε μια εποχή  που η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα έκανε τους πάντες να θεωρούν ένα τέτοιο συμβάν αδιανόητο.

 • ΔΟΕ - ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Το έγκλημα στα τρένα να μη συγκαλυφθεί

  Published by uploader1 on Δευ, 03/06/2023 - 17:59
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και της νεολαίας  που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας. Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου… Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

 • ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

  Published by uploader1 on Δευ, 03/06/2023 - 17:58
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Η αξιολόγηση δε θα περάσει - Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Πέμπτη 9 Μαρτίου, 6 μμ, 36ο Δ.Σχ. Πειραιά

  Published by uploader1 on Κυρ, 03/05/2023 - 20:40
  Περίληψη ανάρτησης: 

  Η πάλη μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζεται. Σας καλούμε να συμμετέχουμε και πάλι μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας, για την οργάνωση και τη συνέχεια του αγώνα μας μέχρι τη νίκη. Με την ενότητα και τη μαζική μας συμμετοχή να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα κυβερνητικά επιτελεία αλλά και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους συναδέλφους στις περιοχές που ήδη ξεκίνησε η μάχη της ατομικής αξιολόγησης Όλοι/ες στη νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Αλεξάνδρου 1 & Τζαβέλλα)

Σελίδες